Δημοτικό

Το Δημοτικό έρχεται να συνεχίσει την προσπάθεια που γίνεται τόσα χρόνια στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο, πιστό στις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες βασιζόμαστε μέχρι σήμερα, αλλά και στην καινοτομία και την πρωτοπορία που χαρακτηρίζει τα προγράμματά μας. Στοχεύουμε σε ένα σχολείο δημοκρατικό, φιλικό, ανοιχτό σε συνεργασία και καινοτόμο, εμπλουτίζοντας το σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα με ενότητες των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Στόχος μας παραμένει το ευ ζην και η πρόοδος των παιδιών μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία εμπλουτίζεται με προγράμματα που αγκαλιάζουν τις θεματικές και την «ύλη» του Υπουργείου με τρόπο βιωματικό, που εμπλέκει τα παιδιά και κάνει την μαθησιακή διαδικασία ενδιαφέρουσα και ελκυστική.

Μεγάλη είναι η ανάγκη των παιδιών για επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Περιβαλλοντικά προγράμματα, αλλά και ελεύθερες δράσεις στη φύση χαρίζουν στα παιδιά στιγμές χαράς και ευκαιρίες μάθησης. Η ενασχόληση με το περιβάλλον αναπτύσσει την οικολογική τους συνείδηση και εδραιώνει στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Όπως ήδη και στο Νηπιαγωγείο έτσι και τα προγράμματα του Δημοτικού εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (του ΟΗΕ) και προσεγγίζουν θέματα αειφορίας σε μία βιωματική μη εκπαιδευτική προσέγγιση. Στόχος των προγραμμάτων είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που απασχολούν τον πλανήτη και απειλούν την ανάπτυξη αλλά και την ποιότητα ζωής (θέματα κοινωνικά (π.χ. εθελοντικές δράσεις σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες/περιβαλλοντικά).

Συνοψίζοντας, γενικότερος στόχος είναι να διαμορφώσουμε ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για την αλλαγή στον πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι γονείς/εκπαιδευτικοί/ μαθητές/τοπική κοινωνία συνεργάζονται και η εκπαιδευτική κοινότητα αποκτά εξωστρέφεια και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα:

Η έμφυτη ανάγκη των παιδιών για εξερεύνηση οδηγεί στην διερευνητική, ανακαλυπτική  μάθηση, η οποία υποστηρίζεται από πολλαπλές ευκαιρίες και διαφορετικά μέσα

έκφρασης. Τα παιδιά μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων έχουν την ευκαιρία να  οργανώσουν ομαδικό παιχνίδι, να αυτονομηθούν, να εκφράσουν τα συναισθήματά  τους, τη δημιουργικότητά τους, αλλά και να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας,

προσαρμοστικότητας και πρωτοβουλίας. Στόχος μας παραμένει το ευ ζην και η πρόοδος  των παιδιών μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μεγάλη είναι η ανάγκη των παιδιών για επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Περιβαλλοντικά  προγράμματα, αλλά και ελεύθερες δράσεις στη φύση χαρίζουν στα παιδιά στιγμές χαράς  και ευεξίας.

Η συνεργασία γονιών και εκπαιδευτικών δημιουργεί ένα ακόμα υποστηρικτικό πλαίσιο  γύρω από τα παιδιά, το οποίο ενισχύει τόσο την ανάπτυξη όσο και το μαθησιακό τους  προφίλ.

Στο πλαίσιο της διαθεματικής και ομαδοσυνεργατικής προσέγγισης της  γνώσης αξιοποιούνται όλες οι γνωστικές περιοχές: γλώσσα, μαθηματικά,  δημιουργία και έκφραση.

Ο ρυθμός του κάθε παιδιού είναι διαφορετικός και καλούμαστε να το προσεγγίσουμε σεβόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Μέσα από ποικίλα ερεθίσματα και γνωστικά αντικείμενα βρίσκει το κάθε παιδί ενδιαφέρον και ανακαλύπτει κλίσεις και προτιμήσεις, μαθαίνοντας όμως να προσπαθεί σε όλους τους τομείς και να αποδέχεται τη διαφορετικότητα των χαρακτηριστικών, των προτιμήσεων και των συναισθημάτων των συμμαθητών του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Δημοτικό μας;

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε σε όποια απορία.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ