Ο Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο «Βίλλα Αιμιλία» ιδρύθηκε το 1963 από την Αγγελική Ράσκου και την Όλγα Λάππα. Είναι ο πρώτος Παιδικός Σταθμός ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα και η ίδρυσή του στηρίχτηκε στη γνώση, την αγάπη και την ιδιαίτερη ευαισθησία τους για το παιδί της προσχολικής ηλικίας.

Η οργάνωσή του βασίστηκε σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα οποία η Όλγα Λάππα είχε μελετήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο εξωτερικό, στον τομέα της κοινωνικής εργασίας.

Από την ημέρα της ίδρυσής του εφαρμόζονται σταθερά οι αρχές της παιδαγωγικής φιλοσοφίας που βασίζεται στο τρίπτυχο: αγάπη, σεβασμός στην ατομικότητα του κάθε παιδιού και ουσιαστική βοήθεια στην ανάπτυξή του. Παράλληλα εξασφαλίζονται υψηλού επιπέδου παροχές διευκόλυνσης προς τους εργαζόμενους γονείς. Σήμερα διευθύνεται από την Αγγελική Ρήγα, Εκπαιδευτικό-Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και την κόρη της Μαριέττα Ράσκου, Εκπαιδευτικό-ΜΑ Educational Management, εγγονή της ιδρύτριας.

Από τον Σεπτέμβριο 2021 στις νέες εγκαταστάσεις του σχολείου θα λειτουργεί και το Δημοτικό μας σχολείο, ακολουθώντας πιστά τις αρχές και τις αξίες της Προσχολικής Εκπαίδευσης και εμπλουτίζοντας τις με προγράμματα απολύτως εναρμονισμένα με τους παγκόσμιους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας

Τοποθεσία

Βρισκόμαστε στο όμορφο Παλαιό Ψυχικό

Παιδικός Στάθμος

Λεωφόρος Δημοκρατίας 17, Τ.Κ. 15452, Ψυχικό

Δημοτικό – Νηπιαγωγείο

Νικηφόρου Λύτρα 14, Τ.Κ. 15452, Ψυχικό

Φωτογραφίες από την Βίλλα Αιμιλία

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1

image 1